ICL és un grup empresarial israelià amb gran implantació a Catalunya a través de l’empresa ICL-Iberia (coneguda popularment com Iberpotash). A la comarca del Bages, ICL Iberia explota les mines de Súria i Sallent des del 1998, i hi ha teixit una gran xarxa empresarial, d’inversió i fins i tot de recolzament a una part del teixit social, esportiu i educatiu català, que li proporciona encara més capacitat de lobby davant de les institucions. L’activitat empresarial de ICL- Iberia no només ha creat un greu impacte mediambiental i de deute a Catalunya, sinó que darrere la seva empresa matriu amb seu a Tel-Aviv, s’amaguen complicitat amb greus violacions de Drets Humans i un clar posicionament militarista.

Com demostra aquest informe, ICL ha venut durant anys fòsfor blanc per a projectils als Estats Units, proveïdor de l’exèrcit israelià i còmplice de l’ús d’aquest tipus de projectils contra zones densament poblades de Gaza que han causat desenes de morts i ferits. Al seu torn, l’empresa ICL recolza de manera oberta i visible la militarització del conflicte, contribuint no només al negoci de les armes incendiaries, sinó finançant directament diverses activitats i unitats de l’exèrcit israelià. Aquest informe considera que l’empresa ICL és còmplice de la militarització del conflicte a Pròxim Orient, aprofita el conflicte per al benefici empresarial i que contribueix negativament a trobar una solució pacífica i justa del conflicte. Per aquestes raons, les institucions públiques i privades catalanes haurien d’evitar col·laborar i trencar relacions amb ICL, donat les implicacions que té acceptar, mantenir i fins i tot facilitar les actuacions d’aquesta empresa a Catalunya.

 

El present informe va ser enviat per correu electrònic a la empresa ISRAEL CHEMICALS LTD (ICL) amb data 10/01/2017 amb l’objectiu de conèixer els seus comentaris i observacions sobre les informacions recollides en l’informe per tal d’esmenar qualsevol error en la informació i de conèixer la seva opinió sobre les conclusions que la investigació realitza. Fins a la data no hem rebut resposta.

DESCARREGA L’INFORME SENCER:

Israel Chemical Limited (ICL) | Fitxa d'empresa | Català Israel Chemical Limited (ICL) | Ficha de empresa | Castellano Israel Chemicals Limited (ICL) | Company File | English

gen. 2017