Fem balanç del 2017

des. 2017

Fem balanç del 2017

des. 2017

El 2017 ha estat un any intens per l’Observatori de Drets Humans i Empreses a la Mediterrània, aprofitem per fer balanç del resultat del nostre treball:

Al febrer vam presentar l’informe Drets Humans al Marge, les relacions econòmiques Catalunya-Israel, un informe publicat en català i castellà que analitza la promoció estratègica de les relacions empresarials entre Catalunya i Israel per part de les Institucions i Agències catalanes.

Drets Humans al Marge | Informe | Català

Estem participant en l’elaboració de la Guia 99,3% Responsable per a la protecció i promoció dels drets humans a la contractació pública aportant anàlisis sectorials i casos concrets d’empreses amb males pràctiques i impacte negatiu en els drets humans a la Mediterrània. Fruit d’aquesta col·laboració, hem publicat un primer informe sobre vulneracions de drets humans en els processos de contractació pública de subministraments i serveis de seguretat. Durant el 2018 continuarem publicant informes sectorials amb casos d’empreses.

Contractació pública en l'ambit de la Seguretat | Informes | Català

El 2017 ha estat un any molt important per a la incidència política en el terreny dels drets humans i empresa, atès que era el tercer any de mandat a les Nacions Unides per elaborar un tractat vinculant sobre empreses transnacionals i el seu impacte en els drets humans. Per això, vam participar de manera activa a la Campanya d’Stop Corporate Impunity per pressionar perquè s’aprovi un Tractat Vinculant sobre empreses transnacionals i drets humans a Nacions Unides, on vam fer una intervenció.

Llegir la intervenció de l’ODHE en la 3 ª sessió del Grup OEIGWG

L’Observatori de Drets Humans i Empreses a la Mediterrània- ODHE, és un projecte de Suds, SCI i Novact-. Subscriu-te a la nostra newsletter per conèixer de primera mà casos d’empreses que vulneren DDHH a la Mediterrània.

L’equip de l’ODHE et desitgem un feliç 2018.