El respecte dels Drets Humans en els processos de contractació pública de suministres i serveis de seguretat

des. 2017

El respecte dels Drets Humans en els processos de contractació pública de suministres i serveis de seguretat

des. 2017

Ja està disponible l’ informe ‘El respecte dels Drets Humans en els processos de contractació pública de suministres i serveis de seguretat’, elaborat per l’ODHE per a la Guia 99,3% Responsable per a la
protecció i la promoció dels drets humans en la contractació pública.

Aquest informe està estructurat en 4 blocs principals:

  • Primer, realitzem una delimitació breu de la indústria militar i de seguretat identificant les diverses tipologies d’empreses d’aquest sector i les seves interseccions, per ser conscients de la complexitat de les seves cadenes de subministrament.
  • Segon, identifiquem el marc normatiu internacional, europeu i nacional aplicable a la contractació pública en l’àmbit de defensa i seguretat públic.
  • Tercer, aprofundim en casos de vulneracions de drets humans produïts per empreses del sector militar i de seguretat, relacionant-les amb les seves cadenes de subministrament.
  • Quart, proposem clàusules específiques per introduir en els plecs de contractació pública d’acord amb l’anàlisi normatiu realitzat i amb l’objectiu de prevenir i/o minimitzar futures vulneracions de drets humans de la població afectada directa o indirectament per les operacions de determinades empreses.

L’Observatori de Drets Humans i Empreses a la Mediterrània desenvolupa investigacions i recerca sobre empreses que sovint són contractades per administracions públiques catalanes i que vulneren drets humans. La informació d’aquestes troballes s’anirà actualitzant de manera periòdica en la web 99,3% Responsable. Si vols rebre actualitzacions, subscriu-te a la nostra newsletter.