L’empresa de distribució Viveros Merimar és una de les principals productores i distribuïdores de pop de Dakhla a l’Estat espanyol. Es defineixen com a “líders d’Espanya i Europa en la comercialització de pop cuit”. La companyia exporta els seus productes a països com: Itàlia, Grècia, Portugal, Bèlgica, Alemanya, França i República Dominicana.

Viveros Merimar comercialitza el pop a través de les marques Meripul i Merimar. Tal com apunten a la seva pàgina web “el pop procedeix de les principals llotges de Dakhla”, indicant de forma errònia que aquella ciutat és part del Marroc. Dakhla és part dels territoris sahrauís ocupats pel Regne de Marroc des de 1976. D’acord amb el Dret Internacional, el Marroc no té cap sobirania sobre els territoris i recursos naturals del Sàhara Occidental.

Per tant, l’empresa aporta informació enganyosa sobre la procedència del pop que comercialitza i, el que és pitjor, ofereix un producte espoliat d’un territori ocupat i pendent de descolonització.

El 2018 l’empresa va ser comprada per Angulas Aguinaga (empresa matriu de marques com “la Gula del Norte” ‘Krissia’ i ‘Aguinamar’).

 

Foto: Productes envasats de Viveros Merimar oferts pel Corte Inglés el 21 de desembre del 2018. En la part posterior del producte es pot observar que prové de la zona FAO 34 Atlàntic Centre-Est, on es troba el Sàhara Occidental.

DESCARREGAR LA FITXA DE L’EMPRESA

Viveros Merimar | Ficha de empresa | Castellano Viveros Merimar | Fitxa d'empresa | Català

març 2019