Magal S3 España

nov. 2016

Magal S3 España

nov. 2016

Estrenem la secció de fitxes d’empresa de Observatori de Drets Humans i Empreses Nord d’Àfrica i Orient Mitjà (ODHE) amb el cas de Magal S3 España, S.L.

Magal S3 España S.L. és la filial ibèrica de l’empresa israeliana Magal S3 Security Systems Ltd, líder mundial en solucions de seguretat i ciberseguretat per entorns complexos i infraestructures crítiques com fronteres, centres penitenciaris, ports, aeroports, instal·lacions militars i governamentals entre d’altres. Els seus serveis principals són la seguretat perimetral, el sistema de comandament i control Fortis i sistemes de circuit tancat de televisió.

El desenvolupament tecnològic de Magal ha estat possible per l’experiència acumulada durant 40 anys en la contribució al règim d’ocupació i Apartheid del govern d’Israel sobre la població palestina. L’any 2002, Magal va guanyar el 80% de les licitacions per dotar d’un sistema de seguretat de detecció “d’intrusions” en més de 125 km del Mur de Separació. Un mur que va ser considerat l’any 2004 per la Cort Internacional de Justícia de la Haia com il·legal perquè el seu objectiu no era assegurar la seguretat de l’Estat d’Israel, sinó confiscar les terres del poble palestí. Així Magal s’ha convertit en la principal empresa proveïdora de tanques intel·ligents amb sistemes de seguretat perimetral, sistemes que també estan instal·lats als assentaments il·legals d’Ariel, Alfei Menashe, Karnei Shomron, Shilo, Geva Binyamin (Adam), Tzofim, Shaked, Giva’at Ze’ev i Itamar als Territoris Ocupats Palestins.

La marca “Made in Israel” ha servit a Magal S3 per convertir-se en una empresa multinacional que opera a més de 80 països, entre els que destaca l’Estat español. La filial ibèrica de Magal S3 amb seu a Las Rozas de Madrid s’està expandint per tot l’Estat i augmenta els seus beneficis any rere any. Magal S3 protegeix els aeroports de Màlaga i Saragossa i infraestructures d’Endesa, Enagas, Red Eléctrica de España, SA. Des de l’any 2013. L’Autoritat Portuària de Tarragona ha adjudicat diversos contractes a l’empresa Magal S3 que inclouen sistemes de prevenció i de seguretat, la instal·lació d’una frontera virtual a la bocana del Port, tanques intel·ligents amb sensors i un sistema de circuit tancat de televisió amb 150 càmeres termals dia / nit.

Aquest informe constata que Magal S3 és una empresa clau i necessària del sistema d’ocupació i apartheid que aplica Israel a la població palestina i per tant, les seves activitats són il·lícites i violen el Dret Internacional. En aquest sentit, la contractació dels serveis i productes de seguretat de Magal S3 posen de manifest una greu falta de responsabilitat de les Administracions Públiques per no contribuir a assegurar el compliment del Dret Internacional per part d’Israel. Pot suposar una violació de les directives comunitàries de contractació pública de 2014, recentment incorporades al dret intern a través del Decret Llei 3/2016 de mesures urgents en matèria de contractació pública; i entra en contradicció amb els objectius de coherència de les polítiques de Cooperació al Desenvolupament i el foment de la Pau de Catalunya.

Descarrega’t l’informe sencer