Indra Sistemas S.A.

abr. 2017

Indra Sistemas S.A.

abr. 2017

Publiquem un nou informe sobre la contribució de l’empresa Indra Sistemes S.A. a conflictes com el del Iemen, la col·laboració amb Israel Aerospace Industries a la producció de drones militars o la seva participació al lobby de seguretat europeu i la militarització de les fronteres.

  • Des de la seva privatització, Indra no ha deixat de rebre contractes del Ministeri de Defensa, el que ha possibilitat la seva participació en nombrosos projectes militars i d’armament aportant solucions tecnològiques per a material de defensa i seguretat que es ven a països com Turquia, Egipte, Qatar , Aràbia Saudita, Oman i Iemen. En alguns casos, la seva implicació és directa com el sistema aeri que Indra està desplegant a Oman.
  • Indra és un soci estratègic de l’empresa israeliana “Israel Aerospace Industries (IAI)”, una corporació pionera en la tecnologia de drones que més s’ha beneficiat de l’ocupació. Els seus models Heron 1 i Heron TP són freqüentment utilitzats per les Forces Israelianes de Defensa sobre el Territoris Ocupats Palestins per identificar objectius i realitzar atacs amb projectils.
  • A Espanya, Indra és la principal empresa adjudicatària per a la construcció de tanques a Ceuta i Melilla; entre 2004-14 va rebre 27 milions d’euros del Ministeri d’Interior per a aquest fi.
  • Indra és un dels principals membres de l’Organització Europea per a la Seguretat (EOS en el seu acrònim en anglès), que té una estreta relació amb Frontex. En els últims 5 anys Indra ha invertit 1,5 M € en activitats de lobby al voltant de les institucions de la UE. Ha estat la tercera empresa que més s’ha beneficiat del programa europeu d’investigació de seguretat de fronteres amb més de 8 M €.

L’informe es pot consultar a AQUEST ENLLAÇ