CAP AL 99,3% RESPONSABLE: Presentació de la Guia de Compra Pública Responsable

Cada vegada més administracions estan incorporant criteris de responsabilitat i respecte als drets humans en la compra pública, amb casos d’èxit a tot Europa. La coresponsabilitat de les administracions públiques en les vulneracions de drets humans d’empreses proveïdores és un tema que està travessant el debat polític a tots els nivells.

 

Amb l’objectiu d’oferir a les administracions catalanes una guia de contractació responsable des del nostre marc legislatiu, Novact, SCI i Nexes presentaran el 16 de novembre la “Guia 99,3%: Respectem els drets humans a la compra pública”. Es tracta d’una guia de recomanacions i propostes per tal d’evitar la contractació per part d’administracions públiques d’empreses que vulneren els drets humans. L’Observatori Drets Humans i Empreses farà la documentació de casos per a aquesta guia.

 

Barcelona, dijous 16 de novembre, 11h

Auditori de l’Edifici Calàbria 66

C/Calàbria 66, Barcelona

 

  • “La responsabilitat de les empreses en la vulneració dels drets humans” A càrrec del Juan Hernández Zubizarreta, Professor de la Universitat del País Basc i investigador d’OMAL.
  • “Experiències consolidades de compra pública responsable en defensa dels drets humans” A càrrec de l’Olga Martin-Ortega, Directora del Business, Human Rights and the Environment Reseach Group of the University of Greenwich .
  • “L’impacte de les empreses transnacionals en els drets humans: el cas català” A càrrec de la Blanca Camps Febrer, directora de l’ Observatori de Drets Humans i Empreses
  • Presentació de la “Guia per a la defensa i la promoció dels drets humans en la contractació pública” A càrrec del Joaquín Tornos Mas, Catedràtic de Dret Administratiu i Advocat ( Tornos Abogados Slp.)

 

Esdeveniment Facebook: http://bit.ly/993responsable

Web: www.993responsable.org

Twitter: @993responsable

Vídeo: http://bit.ly/993responsableVideo